pesan ABAH...

kerana harta putus tali saudara, kerana harta putus silaturahim antara manusia...kerana harta tertumpah lah darah...kerana tanah sekakang kera sangup bertalam muka..kerana tanah sekangkang kera sanggup bermulut puaka..kerana sekangkang kera manusia menangis kerana terasa di khinati...(ni bukan pesan abah ni pesan aq) mula la cerita pesan abah..dulu aku selalu tgok tv dgn abah then bila tgok drama berkisah keluarga yg plotnya bercerita tnntg HARTA abah mula buka bicara "ya klu boleh hidup jgn tinggalkan harta bila kita dah tak de nnti suasah" dan "klu boleh abah tak nk tinggalkn harta sebba dia tau sesuatu yg aku tak tahu" aq ragu2 menggaru2 kepala yg tak gatal...hurmmm apa mksud dsebaliknya..kini bila Abah telah djemput ILLAHI ke tempat d mana kita berasl semula bau aq paham maksud hidup jgn tinggal kan harta if dulu aq tau bdaskn hdup org lain kini aku turut mersaai...sakit..tertekan pening kerana harta...harta duni yg mnjadi pinjaman direbut2 oleh org yg aku pikir tinngi tahap pemikiran mereka bcause dorang lbih hdup lama n alot of pengalaman tapi aq bodoh sebb tak pham manusia bleh jd pngkhinat kerana harta mnjadi buta kerana harta...my dah hdup terlalu lama maka terjerumuslah ke alam itu... n skunk aq tak believe anyone of them....penat utk menjadi budak baik yg patuh pada org yg lebih tua kini saat aq pertahankan apa yg selama ini dpertahankan abah...yg dulu dcemuh diperkotak katik kerana harta salahkah utk tidak berharta tapi aq tau harta abah yg paling penting adalah aq n adik beradik aq...abah I STAND AND FIGHT BACK I WILL ENSURE WHAT BELONGS TO YOU WILL ALWAYS BELONGS TO YOU EVEN I NEED TO PAY IT WITH MY BLOOD..I will rember PESAN ABAH.....

Comments

Popular posts from this blog

ZINA HATI……MAKSIAT BATIN...

BUKAN MENGUNGKIT TAPI MEMBANGKIT!!!

indah nya SEOUL SOUTH KOREA... (part 1)