Posts

Showing posts from June, 2012

ZINA HATI……MAKSIAT BATIN...

Adakah anda tahu apakah itu zina hati…. Derrr 1st time aku dengar bnda nie from my clique name dia kak nurhasyikin… aka kak ikin… dah mcm name classmate aku dah…. aku selalu dgar zina mata and sewaktu denganya tapi ini special skit hehehehe baru la aku tahu selama ni bnyak zina dah aku buat..iaitu ZINA HATI…. Alhamdulillah aku jumpa insan yg banyak ajar aku hal2 yg berkaitan dgn ukhrawi ni… makanan rohani aku… Alhamdulillah… semakin bertambah…
ZINA HATI-CONTOH SITUASI: 1st - kita ada abg sayang… aka Boyfriend la… bila kita msg dia jer kita akn panggil dia  sayang… baby…honey…bucuk2… kanda..dinda…..Qaseh…paling tak boleh blah..Mama…Papa…Daddy…Mummy…. itu adalah part of ZINA HATI… haaaaaaaaaaaaaa dah terkena kan bnda kecik yg kita tak sangka nie ada hukum nya di bumi Allah nie…. 2nd example- adalah bila end of kita punya msg kita letak I LOVE U…..SYG AWAK… RINDU LA DKT AWAK…. Haaaaaaaaaaaa lg terkena habih dah …Allahuakhbar….. apa dah jadi…. Nieeeee J 3rd - Kita tak berhenti memikrkan org y…