Posts

Showing posts from September, 2016

HATI EMAK ~ DIARI MAT DESPATCH

Assalamualaikum & have a very good day !!

Buku ini entah buku ke berapa yang aku beli secara online. Sekarang everything di hujung jari. Memang tertarik dengan tajuk buku ni for the 1st time nampak. Waktu membaca aku ada 2 bahagian iaitu part 1 dekat office & part 2 dekat rumah kalau dekat office adalah sampai je office on pc terus buka buku baca at least 10 minute lepas tu waktu lunch time dalam 30 minutes after makan itu  pun masa lunch tu aku tak keluar pergi mana-mana memang duduk dekat office. Part 2 dekat rumah kalau dekat rumah weekdays aku jarang baca buku selalu baca buku weekends saja. Pendapat jujur aku buku ni at 1st bila baca nampak macam tajuk yang ringan-ringan. Masa mula-mula baca dah sampai separuh buku kita akan terfikir “ apa la susah sangat nak cakap dengan mak dia budak ni.. cakap je la mak kan mesti dia faham punya ni sampai ada list nak tanya orang lain macam mana nak pujuk mak” tapi hakikat semakin di baca semakin seronok & tanpa di sangka-sangka ada …